2016. május 15., vasárnap

A koboldok varázslatos legendája - The Magical Legend of the Leprechauns (1999)

Két féle ember van a földön: aki imádja és akinek az agyára megy. Gyerekkorom meghatározó hétvégi filmje, számtalanszor láttam és a mai napig képes vagyok nevetni rajta. Vicces, kedves, romantikus és kellően szurkolós. A gyönyörű környezetben játszódó, varázslatos kalandfilm a hallmarkos filmekhez képest rekord hosszú: majdnem három órás, de sose unom el magam rajta.

A történet kezdetén, Jack Woods, amerikai üzletember munkaügyben Írországba érkezik, ahol egy furcsaság-sorozat végén (amit eleinte az erős szesz számlájára ír) megmenti egy kobold életét, aki ezért tartozik neki. A kisember beavatja a halandó férfit a háttérben dúló viszálykodásba, koboldok és tündérek között. A helyzet pedig csak bonyolódik, mikor a megmentett kobold fia, Mickey és a tündérhercegnő, Jessica egy bálon egymásba szeretnek, tovább szítva a tüzet a két nép között.

Az aprónépek civakodása mellett, Jack megismerkedik a helyi tűzről pattant szépséggel, akibe első látásra belehabarodik. Együtt próbálják elsimítani az éleződő konfliktust, de mikor a kifejezett tiltás ellenére, a koboldok és a tündérek újra egymásnak esnek, az élet és halál fölött uralkodó Földszellem  végzetes lépésre szánja el magát.

Örök klasszikus. :)

IMDb értékelés: 10/7,1
Blog értékelés: 5/5
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése