2016. május 14., szombat

Virágok a padláson - Flowers in the Attic (2014)


A Dollanganger család maga a tökély. Gyönyörű szülők, még gyönyörűbb gyerekekkel. Az összhang közöttük nem is lehetne tökéletesebb, mikor beüt a krach: az apa meghal. Az érzelmi csapást anyagi csőd követi, mivel Corrinne-nak, a feleségnek nincs saját jövedelme. 
Végső elkeseredettségében bejelenti, hazaköltöznek a nagyszülőkhöz, akiknek létezéséről a gyerekek addig sohase hallottak. Kiderül, a családnevük valójában Foxworth, valamint, hogy édesanyjuk gazdag családból származik, de rejtélyes okokból el kellett hagynia a házat, ahol felnőtt. Mikor odaérnek, meglehetősen rideg fogadtatásban részesülnek a nagymamájuktól, aki csak egyetlen feltétellel engedi, hogy ott lakjanak: a gyerekeknek végig a padláson kell maradniuk. Corrinne megnyugtatja csemetéit, nincs miért aggódniuk, csak addig kell kibírniuk, amíg a zsarnok nagyapjuk meghal. De aztán a napokból hetek, a hetekből hónapok, a hónapokból pedig évek lesznek....

Sötét családi titkok, és eltemetett csontvázak kerülnek elő, miközben a gyerekek sorsáért is lehet izgulni. A film, V. C. Andrews könyvsorozatának első részéből készült, meglehetősen részletes pontossággal. Gyengébb gyomrú nézők inkább hanyagolják, mert néhány jelenet kiverheti náluk a biztosítékot. 

IMDb értékelés: 10/6,1
Blog értékelés: 5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése